Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang (bso) is kinderopvang gedurende doordeweekse werkdagen voor en/of na schooltijd en hele dagen tijdens schoolvakanties. Op de bso vangen wij kinderen op die naar de basisschool gaan, zodat u kunt werken of studeren.

Vanaf 13 juni 2022 beschikken wij over twee bso-locaties: de eerste op onze hoofdlocatie op het Sweelinckplein, de tweede in onze nieuwe nevenvestiging in de Weissenbruchstraat.

Wij bieden buitenschoolse opvang voor leerlingen van de volgende Dordtse basisscholen:

  • Prins Bernhardschool
  • Mozaïek
  • Mondriaan

Bso Sweelinckplein

De bso op het Sweelinckplein bevindt zich op de eerste verdieping van ons pand. We onderscheiden hier twee ruimtes. In de ruimte met de keuken hebben we de (eet)tafels en een zithoek met tv. De andere ruimte is een echte speelruimte met onder meer een airhockey-/tafeltennistafel en een tafelvoetbaltafel, een spiegelwand en dansvloer met discolampen. De ruimte biedt plaats aan maximaal 30 kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. De verdieping is zodanig ingericht dat de ruimte als peuterspeelzaal kan worden gebruikt op de momenten dat onze bso'ers op school zitten. Daarbij hebben we een gedeelde buitenruimte met de dagopvang, te bereiken via onze achterom.

Onze groepsruimten zijn kindvriendelijk ingericht gelet op de veiligheid en gezondheid van onze huisgenootjes en gelet op een positieve en gezellige sfeer in de opvang. Met verschillende en veranderende ‘hoeken’ en materialen proberen we steeds een aantrekkelijk verblijf te creëren.

Bso Weissenbruchstraat

De bso in de Weissenbruchstraat betreft één grote ruimte op de begane grond van het hoekpand pal tegenover de Mondriaan, de school waarmee we voor de bso een samenwerkingsverband hebben. De ruimte biedt plaats aan maximaal 25 kinderen en is voorzien van een keuken en een aantal basis meubels en materialen, maar moet nog verder worden ingericht. Wat willen onze bso'ers? Ook een airhockeytafel, net als op het Sweelinckplein, of misschien wel een flipperkast? We zijn benieuwd wat eruit komt.

De buitenruimte van ons pand in de Weissenbruchstraat betreft een relatief klein oppervlak met achter in de tuin een opbergschuurtje. Onze bso’ers kunnen hier straks lekker buiten zitten, maar het is geen echte buitenspeelplaats. Buitenspelen doen we in principe op openbaar terrein, bijvoorbeeld op het schoolplein van de Mondriaan aan de overkant van de straat en in nabijgelegen speeltuinen.

Vrij van school

Op onze buitenschoolse opvang zijn de kinderen vrij van school. De kinderen leren er zeker, maar altijd ongedwongen en spelenderwijs. Op schooldagen hebben ze er al een heel programma opzitten. We kijken goed waar onze huisgenootjes aan toe zijn. We spelen veel in op actualiteiten en praten met de kinderen over dingen die hen bezighouden. Onze pedagogisch medewerkers bieden de kinderen begeleiding en ondersteuning en handelen uitnodigend en uitdagend. Op de bso maken we er altijd wat gezelligs van en in de vakantie vaak een feestje!

Klik hier voor meer informatie over ons programma en activiteitenaanbod.

In Dordrecht

Onze bso-locaties bevinden zich in de wijk Oud-Krispijn. Ook voor de volgende wijken zitten wij goed in de buurt:

  • Nieuw-Krispijn
  • Crabbehof
  • Wielwijk

4 tot 12 jaar

  • Voorschoolse opvang
  • Naschoolse opvang
  • Vakantieopvang